Monti lubas ameti maha panna

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia peaministrit Mario Montit kujutav figuur sinisel eurotordil Napolis šokolaaditoodete näitusel ülemöödunud kuul, taamal paistmas samuti torti kaunistanud Saksa kantseri Angela Merkeli kujuke.
Itaalia peaministrit Mario Montit kujutav figuur sinisel eurotordil Napolis šokolaaditoodete näitusel ülemöödunud kuul, taamal paistmas samuti torti kaunistanud Saksa kantseri Angela Merkeli kujuke. Foto: AP/Scanpix

Peaminister Mario Monti lubas ametipostist loobuda, Silvio Berlusconi aga sellele taas kandideerida.

Itaalia peaminister Mario Monti teatas üleeile, et paneb pärast järgmise aasta riigieelarve vastuvõttu parlamendis ameti maha. Monti käigu tõttu võivad Itaalia parlamendivalimised toimuda plaanitust veelgi varem, kuid on kahtlustatud ka, et Monti kavatseb siiski taas kandideerida.

«Monti ei pea võimalikuks oma mandaati jätkata ja teatas niisiis selgelt kavatsusest amet maha panna,» seisis president Giorgio Napolitano kantselei avalduses. Nimelt veetis Monti ametist loobumise teate eel rohkem kui tund aega presidendipalees Napolitanoga nõu pidades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles