Noored leiutajad kogunesid teletornis

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauri Evestus
Kauri Evestus Foto: Peeter Langovits

Teletornis anti reedel kätte auhinnad Eesti parematele õpilasleiutajatele. Suurel fotol Parksepa keskkooli 1. klassi poiss Kauri Evestus ja tema leiutis «Sebrapost», mis pälvis esikoha 1.–4. klassi vanuserühmas ja sai ka USA saatkonna eripreemia. Samas kategoorias tunnistati esikohavääriliseks veel Ülenurme gümnaasiumi 3. klassi poisi Uku Reinkubjase töö «Poiste pükste puu» ning Luunja keskkooli 3. klassi poisi Kaarel Kiiveri leiutis «Digiketas».

Tartu kommertsgümnaasiumi 5. klassi õpilase Marko Laanemäe (ülemisel väiksemal pildil) «Kaevuohutuse turvavõrk» pälvis esikoha 5.–9. klassi kategoorias ja sai ka USA saatkonna eripreemia. Samas kategoorias tunnistati esikohavääriliseks veel Saaremaa ühisgümnaasiumi 7. klassi poisi Mikael Tuusi töö «ATV heinarullija», Tallinna muusikakeskkooli 7. klassi poisi Karl Erik Laasi töö «Bio-lehevõrgud» ning Viimsi keskkooli 8. klassi õpilase Mark Jõgari töö «Kanalisatsioonikaevu päästevõrk».

Sten Raide (Valga gümnaasiumi 11. klass, alumisel väiksemal pildil) võitis tööga «Uudne jalgrattahoidik» 3. koha 10.–12. klassi kategoorias, samuti USA saatkonna eripreemia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles