Taliga ootamatust otsusest: ma ei taandu keskliidu juhi kohalt tervise tõttu

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Taliga
Harri Taliga Foto: Toomas Huik

Ametiühingute keskliidu esimees Harri Taliga eitab, et loobub ootamatult ametist tervislikel põhjustel, vaid selgitab otsust vajadusega ette valmistada uus 4-aastane arenguprogramm, mida ta ise lõpuni viia ei saaks.

Miks Te ametist loobute? Mis on muutunud pärast aasta tagasi toimunud taasvalimist keskliidu etteotsa?

Midagi väga suurt ja põrutavat ei ole muutunud. Nagu ma oma avalduses kirjutasin, lõpeb praegusel hetkel 4-aastane arenguprogramm, mida me ellu viisime ja kuna kohe pole uut võimalik käivitada, vaid uut on vaja ette valmistada, siis kindlasti peaks seda tegema see juht, kes selle asja ka lõpuni viib. Mina olen enda jaoks ammu ära otsustanud, et 2015. aastal ma ei kandideeri neljandat korda keskliidu esimeheks. See ongi peamine põhjus.

Kuidas kommenteerite väidet, et otsust mõjutas Teie tervis?

Ma käisin küll hiljaaegu korra tohtrite juures, aga midagi nii kardinaalset seal küll ei olnud, et tervist ettekäändeks tuua.

Miks Te teatasite lahkumisest nii ootamatult laupäevasel päeval ja nii vaikselt (Taliga teatas otsusest reedel keskliidu liikmetele ja töötajatele saadetud pöördumises, avalikkus kuulis sellest laupäeval – toim)?

Ma teatasin sellest reedel. Kui seda uudist ei oodata, siis on ta ikka ootamatu. Millalgi peab teatama ja asjad sattusid nii, et see oli reedene päev, kui ma teatasin.

Keda näeksite Teie järgmise juhina?

Seda ei otsusta lahkuv esimees. Seda otsustavad liikmesorganisatsioonid, keda nad esimehe kandidaadiks välja pakuvad ja toetavad.

Kas Ametiühingute Keskliidu volikogu esimees Peep Peterson võiks näiteks Teie koha võtta?

Kui volikogu niimoodi hääletab, siis küll jah.

Volikogus heakskiidetud lepingutingimuste kohaselt peab esimees lepingu lõpetamisest ette teatama 4 kuud, kuid Taliga loodab, et juhatus kinnitab 18. detsembril esimehe valimise protseduuri, mille kohaselt volikogu istung toimub enne veebruari lõppu ja uus esimees saab asuda ametisse 4. märtsil. Märtsi algul täitub Taligal 15 aastat tööd ametiühingute keskliidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles