Jaak Allik: riigikogu liige kui kariloom

Jaak Allik
, riigikogu liige (SDE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Allik.
Jaak Allik. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuidas tuua erakondadesse ja riigikokku tugevaid isiksusi, on ülitähtis küsimus, sest parlamentarismile pole meil alternatiivi, kirjutab riigikogu liige Jaak Allik (SDE).

ndres Herkel iseloomustas riigikogus toimuvat kui «parteilist karjameelt». Paraku usun, et mis tahes ümarlaud ei suuda Eestile midagi parlamentarismist paremat pakkuda. Ja nii ei jää tõepoolest muud üle kui soovitada rahulolematutele astuda mõnda erakonda ja püüda see ümber teha või luua oma erakond.

Praegu on põhiküsimus, miks paljud ausad, autoriteetsed ja arukad inimesed ei soovi enam ühineda ühegi erakonnaga ja miks isegi nende (parteitu) kaasamine erakondade valimisnimekirjadesse muutub üha raskemaks. Kui me suudaksime need põhjused sõnastada ja kõrvaldada, siis oleks ehk oluline samm meie poliitika­elu punnseisust vabastamiseks tehtud. Olles kuulunud mitme erakonna «tagatubadesse», julgen arvata, et mul on teatav kogemus üldistuste tegemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles