Kutseharidusega meeste ja naiste palgalõhe hiiglaslik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Praxise uuringust selgub, et kutseharidusega meeste ja naiste palgalõhe on lausa hiiglaslik – mehed teenivad kolmandiku võrra enam kui naised.

Uuringust tuli välja, et arvesse võttes tausttunnuseid nagu elupiirkond, tegevusala, vanus jms, teenisid kutseharidusega mehed naistest 32 protsenti enam. Kui aga tunnuseid arvesse ei võetud, oli meeste palk lausa poole võrra naiste omast suurem. Meeste keskmine netopalk oli 759 ja naistel 505 eurot kuus.

Kõige kõrgemat palka teenivad kutsekoolide vilistlastest tehnika, tootmise ja ehituse õppevaldkonna lõpetajad, kelle 742-eurone netopalk ületas keskmist märgatavalt. Siinjuures mängib rolli see, et 14 protsenti nende valdkondade lõpetajatest töötab aeg-ajalt või pidevalt välismaal, mis sissetulekut märkimisväärselt suurendab. Võttes keskmise palga arvutamisel arvesse ainult Eestis töötavaid vilistlasi, teeniksid tehnika, tootmise ja ehituse eriala omandanud vaid 629 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles