Egode duellis jäi peale Ponta

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ponta suurvõit.
Ponta suurvõit. Illustratsioon: Pm

 Kuigi president Traian Băsescule see ei meeldi, peab ta oma vihavaenlase Victor Ponta tõenäoliselt jälle peaministriks nimetama.

Hoolimata valimispäevani ilmutatud sügavast antipaatiast peab Rumeenia president Traian Băsescu ilmselt uuesti peaministriks nimetama Sotsiaalliberaalse Liidu liidri Victor Ponta – ka valimiskampaanias riigipeale vastandumisele mänginud valitsusjuhi taga seisev poliitiline jõud sai üleeilsetel parlamendivalimistel ligi 60 protsenti häältest.

Eelmistel valimistel triumfeerinud Băsescu selja taga seisva konservatiivse Rumeenia Paremliidu poolt hääletas vaid 17 protsenti valijaist. Kolmandale kohale tõusis Rumeenia poliitilise klassi muutmist ja riigist tulu lõikajate ajastu lõpetamist lubanud meediaärimees Dan Diaconescu ja tema endistest ajakirjanikest tuumikuga Rahvaerakond umbes 14 protsendiga häältest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles