Tallinna ühissõidukid ei pruugi graafikus püsida

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väiksemgi tropp võib kesklinna liikluse umbe ajada.
Väiksemgi tropp võib kesklinna liikluse umbe ajada. Foto: Liis Treimann

Liiklus Tallinna tänavatel on pärast ennelõunast lumesadu tavapärasest aeglasem ja ristmikud libedad, mistõttu ei pruugi bussid ja trollid sõidugraafikus püsida.

Tallinna Linnatranspordi AS-i linnaliinide juhataja Raivo Karolin ütles Postimehele, et iga päev võib tuua näiteid, kus lumesajuga on liiklus linnas aeglustunud, mistõttu peavad sõitjad aru saama, et ühissõidukid ei pruugi graafikus püsida.

«Kui kuskil tropp tekib, siis on kohe pool linna umbes,» lisas ta. «Üritame nii sõita, et eelkõige oleks ohutus tagatud. Juhtidele ongi öeldud, et nad mingil juhul ei kiirustaks ega oma graafikut taga ei ajaks, kui on niisugused tingimused.»

Karolini sõnul on kõige kurvem olukord nendel liinidel, kus sõidab vähe busse ja intervallid suured.Trollidegga on natuke teine seis, sest need ühissõidukid liiguvad suurtel magistraalidel, kus tingimused on paremad. Kui aga ühe trolliga midagi juhtub, seisab liin täielikult.

Karolin märkis ka seda, et kui keskpäeval pole asi veel väga hull, siis õhtustel tipptundidel kella 16 – 19 võib olukord kehvemaks muutuda. Ka sellega peaksid sõitjad arvestama. Sellel ajal ei saa ka teehooldusfirmad suurt midagi teha.

«Huvitav ongi see, et suure lumesajuga inimesed pahandavad vähem, sest enamus neist saab aru, et midagi pole teha, aga on ka neid, kes väidavad, et buss peab igal juhul olema,» ütles Karolin.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles