Linnavalitsus soovib vapimärki Arnold Rüütlile ja Jüri Uppinile

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Uppin.
Jüri Uppin. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tallinna linnavalitsus teeb linnavolikogule ettepaneku anda tänavu vapimärk kui pealinna kõrgeim tunnustus president Arnold Rüütlile ja Jüri Uppinile.


«Tallinna vapimärk on linnapoolne eriline austusavaldus, linnavalitsus peab neid kahte ülesseatud kandidaatidest väärikaimaks,» ütles linnapea Edgar Savisaar Raepressi vahendusel.

Arnold Rüütel väärib vapimärgiga tunnustamist märkimisväärse koostöö ja teenete eest Tallinna linna arengule kaasa aitamisel Eesti Vabariigi presidendina.

Jüri Uppin on tuntud Eesti vabadusvõitluse ajaloo, ideede ja rahvuslike põhiväärtuste propageerija, tema algatusel on korrastatud ja tseremooniapaigaks kujundatud Jüriöö park ning loodud traditsioonid mitmete tähtpäevade ja riiklike sündmuste tähistamiseks. Alates 2002. aastast on Uppin Tallinna teenetemärgi kavaler.

Taotluse anda Tallinna vapimärk president Arnold Rüütlile esitas Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Jüri Uppini kandidatuuri seadis üles Tallinna Linnavolikogu esimees Toomas Vitsut.

Seni on Tallinna vapimärgi pälvinud muusikud Neeme Järvi, Eri Klas ning Veljo Tormis, kirjanik Jaan Kross, maalikunstnik Olev Subbi, arhitekt Dmitri Bruns, ühiskonnategelane ja kunstnik Heinz Valk, Eesti Lähimineviku Okupatsioonide Muuseumi rajaja Olga Kistler-Ritso, president Lennart Meri, emeriitprofessor Mati Hint, näitleja Ita Ever, kultuuriajaloolane Jüri Kuuskemaa, poliitik ja ühiskonnategelane Edgar Savisaar ja ajakirjanik Urmas Ott.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles