ERR: kunstnik koob Hageri kirikule vaipade sarja

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehalill Halliste.
Ehalill Halliste. Foto: Egert Kamenik / Postimees

Hageri kirik Raplamaal saab viieteistkümnest gobeläänist koosneva liturgiliste kirikuvaipade sarja, mille kavandamine ja kudumine nõuab vaibakunstnik Ehalill Hallistelt 2000 töötundi.

Kunstnik töötab Hageri kiriku heaks tasuta, vahendab ERR Uudised.

Viie liturgilise värvi - rohelise, valge, lilla, punase ja musta põhitooniga vaibad kantslile, altarile ja kõnetoolile valmivad Hageri koguduse tellimusel ning Halliste on viieteistkümnest vaibast üheksa kogudusele juba üle andnud.

Liturgilistel tekstiilidel on kirikus täita oma roll ja need peavad sobima interjööriga, kuid kunstnik üllatab sellegipoolest julge värvikasutusega.

Halliste on gobelääne kudunud üle 30 aasta, kuid tööd Hageri kiriku heaks peab ta suurimaks väljakutseks ning kirikutekstiilide asjatundja Marju Raabe sõnul on Hageri kiriku gobeläänide valmimine  erakordne sündmus, sest viimati sai täiskomplekti liturgilisi kirikuvaipu Haapsalu toomkirik 20 aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles