Vald määras koolipõlgurite vanematele trahvi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Kuigi juba mitu aastat on võimalik olnud koolist puudujate vanematele trahvi määrata, on alles nüüd esimene omavalitsus selle karistusviisi käiku lasknud.

«Kas see nüüd mingi eesrindlikkus on, aga kõik vallad nõuda lastelt kooliskäimist,» rääkis Harjumaa Anija vallavanem Tiit Tammaru. Ta lisas, et popitajate vanematele määratud trahv on laste huvides ning selle eesmärk on lapsed kooli tagasi saada.

Anija vallas on trahv seni määratud kahel juhul ning mõlemal on trahvimiseks põhjust andnud teismelised, kes puudusid enam kui pooltest koolitundidest veerandi jooksul. Vallavanema sõnul on enne trahvi määramist korduvalt räägitud nii lapse kui ka tema vanematega. «See pole nagu maanteel, et kui sõidad kümme kilomeetrit tunnis kiiremini, siis kirves kukub. Siin on veenmist ja mõjutamist pikalt,» rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles