Andmekaitseinspektsioon uurib 220 Energia apsu

Argo Ideon
, poliitika- ja majandusanalüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stiina Liivrand
Stiina Liivrand Foto: Erakogu

Andmekaitseinspektsioon algatas eelmisel nädalal järelevalvemenetluse elektrimüüja 220 Energia OÜ suhtes. Inspektsiooni nõuniku Stiina Liivranna sõnul võeti vaatluse all isikuandmete töötlemine enne eelmist nädalat.

Läinud nädalal tuli avalikuks, et 220 Energia veebikeskkonnas oli võimalik sõlmida lepinguid ka võõraste andmetega. Avaliku tähelepanu alt jäi esialgu välja seik, et keskkonna kaudu oli võimalik pääseda kõigi Eesti elektritarbijate andmeid sisaldavasse infosüsteemi Andmeladu ning vaadata seal ükskõik millise eraisikust elektritarbija andmeid, kelle isikukood oli teada.

Andmeladu haldab võrguettevõte Elering. Andmelattu on koondatud kõik Eesti elektri müügi ja ülekandmisega seotud lepingud ning elektritarbimise mõõteandmed. Igaüks saab aadressil http://andmeladu.elering.ee oma andmeid vaadata, autentides end panga kaudu või ID-kaardi abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles