Laenude tagamisel küsi nõu, kaalutle ja keskendu

, Notarite Koja tegevdirektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Notaribüroos on küsimine – juhul kui mõni punkt ajab segadusse või vajab selgitust – au sees. Kui aga notar on oma pitseri kokkuleppele stantsinud, pole enam taganeda kuskile.
Notaribüroos on küsimine – juhul kui mõni punkt ajab segadusse või vajab selgitust – au sees. Kui aga notar on oma pitseri kokkuleppele stantsinud, pole enam taganeda kuskile. Foto: Marina Pushkar

Kehtiva Eesti õiguse kohaselt sõlmitakse laenu saamiseks ning selle tagamiseks mitmeid lepinguid, millest notariaalse tõestamise vorminõue on kehtestatud vaid hüpoteegi seadmise lepingu suhtes.

Notari juurde tullakse hüpoteegilepingut sõlmima siis, kui laenulepingu tingimustes on panga või mõne teise laenuandjaga kokku lepitud ning kirjalik leping mõlema poolt allkirjastatud. Kuna üldjuhul toimub laenusumma väljamaksmine alles pärast selle tagamiseks vajalike lepingute sõlmimist, võib täheldada, et nn viimast etappi võidakse teinekord alahinnata.

Mis on hüpoteek?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles