Maksuametnikud peavad Tallinna koolides loenguid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Uwe Gnadenteich

Maksu- ja Tolliameti (MTA) noored töötajad annavad alates tänasest pealinna koolides loenguid, kus tutvustavad ameti tegevust, Eesti maksusüsteemi, maksude tasumise olulisust ning ümbrikupalgaga seotud riske.


«Auditooriumiks on põhikooli lõpetajad ning gümnaasiumi lõpuklasside õpilased, kellest osa peagi tööturule jõuab ning kellest paljud ka praegu suviti tööl käivad. Seetõttu ongi loengute põhirõhk maksude tasumise tähtsustamisel ning ümbrikupalga riskidel,» selgitas MTA meediasuhete peaspetsialist Annely Erm.

«Kui osas koolides on maksundus majandusõppe osana programmis, siis enamikus õppeasutustes sellised tunnid puuduvad ja noortel jääb vajaka arusaamisest, kuhu maksuraha kulub, kuidas korrektne maksukäitumine mõjutab meie kõigi heaolu või millised sotsiaalsed garantiid on seotud legaalsete sissetulekutega,» rõhutas õpilaste maksualaste teadmiste täiendamise vajadust MTA peadirektor Enriko Aav.

Ta lisas, et kuna maksuhaldur näeb rasketes majandusoludes riski maksukäitumise halvenemisele, sealhulgas ümbrikupalkade osakaalu suurenemisele, käivitati koostöös Tallinna linnaga ümbrikupalkade tõkestamise kampaania, mille osaks on ka alanud loengusari.

Tänane esimene maksuteemaline ühiskonnaõpetuse tund toimus Tallinna Heleni Koolis, ülehomme on loeng kavas Sikupilli keskkoolis, sel ja järgmisel nädalal külastatakse kokku kuut Tallinna kooli. Lisaks põhikoolidele ja gümnaasiumidele tahab MTA harida ka kutseõppeasutuste õppureid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles