Andres Jõesaar: alternatiiv peksule mõisatallis

Andres Jõesaar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jõesaar
Andres Jõesaar Foto: Peeter Langovits / Postimees

Tallinna Ülikooli dotsent Andres Jõesaar kirjutab, et Eesti on ainus Euroopa Liidu liikmesriik, kus seni puudub ringhäälinguvaldkonna sõltumatu regulaator. See olukord on muutumas ja sellest võib olla abi, kui karmi kontrolli rakendamise oht reaalseks muutub. 

Ajakirjandus kuritarvitab oma võimu, teotab ja hävitab süütute inimeste elusid. Sellise kokkuvõtte teeb Financial Timesi 30. novembri juhtkiri Suurbritannia meediat põhjalikult analüüsinud lord Justice Levesoni raportist. FT toimetus ütleb, et ajakirjandus peab konstruktiivselt vastama esitatud ettepanekutele, kuid samas ei toeta toimetus Levesoni ettepanekut ajakirjandust senisest rangemalt karistama ja reguleerima hakata.

Suurbritannias toimuv on mitmeti analoogne meil ajakirjanduse ümber toimuvaga. Suurimaks erinevuseks on vast see, et kui saareriigis tungis kasumiahne ajakirjandus jõhkralt kehtivaid seadusi rikkudes ning vahendeid valimata inimeste privaatsfääri ning neil oli selleks korrumpeerunud politsei ja mitmete võimupoliitikute vaikiv nõusolek, siis Eestis tundub hetkel olevat konflikt poliitikute ja meedia vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles