Piiludes pagendatud pokude maailma

Esme Kassak
, muusikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Pokud» loovad realistlikult tajutava muinasjutumaailma.
«Pokud» loovad realistlikult tajutava muinasjutumaailma. Foto: Harri Rospu

«Pokude aastaring» pöörab tähelepanu igapäeva elamise ja olemise olulistele asjadele, pakkudes ühtviisi kaasamõtlemist nii lapsele kui kaasa tulnud vanematele. Oodata armsatelt rohumätastelt pokudelt mingit teravamat teemat oleks ilmselt liiast, ent ka rahuliku kulgemise varjus annab mõndagi tähtsat öelda.

Pokud pakuvad ehedat elamust hästi valitud kohaga, mida täiendab põhjalikult läbimõeldud füüsiline ja heliline kujundus. Kui pokud peaksid pääsema Võrumaa metsade vahelt liikvele, siis Estonia talveaed oma erinevate taimedega sobib peatuspaigaks. Seejuures tundub, et linnud sädistavad talveaias päriselt. Etenduse tegevuspaigad on põnevalt läbi põimunud vaataja kohtadega saalis – istuda saab neljas piirkonnas, millest laste jaoks magusaim kindlasti kahe tegevuskoha vahel.

Juba enne näidendi algust tõmbab uudishimu lapsi saali keskele paigutatud akvaariumlava poole, kust paistavad tõetruud kalad. Hiljem ei saa lapsi etendusest välja tõetruu lehe- ja lumesaju tõttu. Moodsamad kinod nimetavad selliseid elamusi 5D-ks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles