Kapo: äärmuslasi huvitab konflikt, mitte ideed

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa skinheadid Moskva lähistel omavahel kaklemist harjutamas.
Venemaa skinheadid Moskva lähistel omavahel kaklemist harjutamas. Foto: AP / Scanpix.

Kaitsepolitsei hinnangul tegutsevad vasak- ja paremäärmuslased Eestis tihti eesmärgiga otsida või provotseerida omavahelist konflikti, mitte oma ideid kaitstes või levitades.


«Kuna Eestiski on viimasel ajal pead tõstmas vasakpoolselt meelestatud liikumised ja sagenemas nende aktsioonid, siis võivad peagi ka siin muutuda potentsiaalseks ohuks nii aktsioonid ise kui ka kahe vastanduva poole omavahelised konfliktid,» kirjutab kapo oma aastaraamatus.

«2008. aastal oli juba märgata vanema põlvkonna skinheadide rahulolematust Eesti anarhistide ja loomaõiguslaste tegevusega, milles nad näevad ohtu Eesti riiklusele.»

Noored, kes äärmuslaste põnevatena tunduvate aktsioonidega uudishimust või seiklustuhinast ajendatuna kaasa lähevad, ei anna kapo väitel endale tihti aru, et võivad sellega on saatuse või tuleviku ära rikkuda.

«Nagu kõik oma riikide sisejulgeolekut tagavad Euroopa eriteenistused, nii jälgib ka kaitsepolitsei kõiki kooslusi, mis on oma tegevusega vägivalda propageerivad ja õhutavad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles