Mikko: plaanitud kaitseväelaste tasustamisest võib väheks jääda

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marianne Mikko.
Marianne Mikko. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Riigikogu riigikaitsekomisjoni liige Marianne Mikko (SDE) ütles, et kuigi kaitseväe kümne aasta arengukava tundub realistlik, ei saa rahul olla seal sätestatud kaitseväelaste tasustamise põhimõtetega.

Mikkole tegi tuska, et kaitseväelase tasustamine ei tohi arengukava kohaselt ületada kolmandikku kaitse-eelarvest. «Ma ei taipa, miks just nii palju ja mitte rohkem - kardan, et pikemas perspektiivis ei hoia see meie väärtuslikku kaadrit kaitseväes,» sõnas Mikko ERRi uudisteportaalile.

«Mõistagi on kahju, et Jägala projekt lähema nelja aasta vältel ei teostu, aga teiselt poolt - lootus sureb viimasena. Staape tõmmatakse kokku, samas on seda tehtud põhjendatult. Majanduse kosudes on arengukava võimalik täpsustada,» märkis Mikko.

Mikko avaldas heameelt selle üle, et kuulujutt, nagu oleks kaitseliidu osakaal marginaalne või et ringkonnad kaovad, on arengukava tutvustajate poolt kummutatud. Küll aga teeb teda murelikuks see, et riigikogu riigikaitsekomisjonis menetletav kaitseliidu seaduse eelnõu pole sugugi kirjutatud samas vaimus nagu arengukava: «Minu jaoks on kummaline, et need, kes üksiti kirjutasid arengukava kui ka kaitseliidu seadust, on pannud parlamendiliikmeid kuude kaupa tühja tööd tegema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles