Linnatransport: ootame ära pakkujate käitumise trammihanke puhul

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Tallinna Linnatranspordi AS-i juhid arutasid täna 4.liini trammide suurhanke tühistamise otsust ning leidsid, et tuleb ära oodata kahe pakkuja käitumine ning alles siis mingi otsus langetada.

Tallinna Linnatranspordi AS-i juhatuse esimees Enno Tamm ütles Postimehele, et täna toimunud nõupidamisel trammihanke tühistamise osas mingit kindlat otsust vastu ei võetud.

«Vaatasime need materjalid läbi ning jõudsime järeldusele, et meie ühtegi omapoolset sammu ei tee,» mainis Tamm. «Vaatame, kuidas asjad arenevad ning ootame hankijate võimalikke käike. Mõlemal on kümne päeva jooksul kohtu poole pöörduda.»

Selgituseks olgu öeldud, et Tallinna 4. liini vähemalt 15 uue trammi rahvusvahelisele hankele esitasid oma pakkumise Shveitsi firma Stadler ja Hispaania firma CAF. Tallinna Linnatranspordi AS tunnistas hanke võitjaks CAF-i. Selle otsuse vaidlustas Stadler ning riigihangete vaidlustuskomisjon rahuldas osaliselt selle vaidlustuse.

Tamm mainis, et vastavalt mõlema pakkuja käitumisest lähtuvalt teeb ka Tallinna Linnatranspordi AS oma otsuse, kuidas edasi minna. Eesmärk on loomulikult hankega võimalikult kiiresti edasi minna, kuid kümneks päevaks võetakse aeg maha ning esilagu kohtu poole ei pöörduta.

«Meil on küll enam-vähem selge, kuidas edasi käituda, kuid proovime ikka üks samm korraga,» ütles Tamm. Võib ka juhtuda see, et tuleb korraldada uus hange, kuid praegu ei ole veel midagi täpselt paika pandud ning olukord on suhteliselt delikaatne. Samasugune olukord tekib peaegu alati suuremate hangete juures.

Rigihangete vaidlustuskomisjon rahuldas esmaspäeval osaliselt Stadleri vaidlustuse Tallinna trammiostu hankele ning tunnistas kehtetuks Hispaania firma CAF pakkumise vastavaks ja edukaks tunnistamise.

Tallinna Linnatranspordi AS kuulutas tänavu juunis välja riigihanke Tallinna uute trammide otsmiseks 4. liinile. Hanke eeldatav maksumus on 44,25 miljonit eurot. Hankel soovisid osaleda kaks pakkujat – Stadler ja CAF. Tallinna Linnatranspordi AS tuvastas Stadleri pakkumise mittevastavuse ja lükkas selle tagasi, kuid firma ei olnud sellega nõus ja esitas vaidlustuse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles