Moldova küla loob suhteid samanimelise riigiga

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moldova kaart.
Moldova kaart. Foto: Lennart Rikk / Postimees.ee

Hiljuti helistati paarikümne elanikuga Moldova küla vanemale Tarmo Sinimäele 3,5-miljonilise elanikkonnaga Moldova suursaatkonnast, et uurida kontaktide loomise võimalusi põneva nimega külaga.

«Taheti teada, kui palju moldaavlasi meie külas elab, kui palju meid üldse on ja kas oleme huvitatud sõprussidemete loomisest,» meenutas Lüganuse vallas asuva Moldova küla vanem Tarmo Sinimäe telefonikõnet, kirjutas Põhjarannik.

«Minu teada moldaavlasi meie Moldovas kunagi elanud ei ole; küla nime päritolu kohta levib eri versioone: ühed arvavad, et see on tulnud sõnast «muldvall», aga tõenäolisem on, et küla nimi on tuletatud perekonnanimest Moldau ning Moldausid on Moldovas elanud mitmeid,» räägib Tarmo Sinimäe.

Moldova Vabariigi suursaadik Eestis Veaceslav Dobinda kinnitas huvi Moldova küla vastu.

«Me tahaks rohkem Moldova-nimelisest paigast teada, sest küla kannab ju meie riigi nime, tahaksime luua kontakte, teha koostööd, selgitada välja Moldova küla nime päritolu,» ütles suursaadik Dobinda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles