«Kääbik»: ma kõndisin Keskmaal

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bilbo Baggins (Martin Freeman) unistas kääbikupoisikesepõlvest saadik haldjaid näha. Peter Jacksoni nägemus haldjamaailmast sarnaneb Disneylandiga.
Bilbo Baggins (Martin Freeman) unistas kääbikupoisikesepõlvest saadik haldjaid näha. Peter Jacksoni nägemus haldjamaailmast sarnaneb Disneylandiga. Foto: Kaader filmist

Jeerum! Ei oleks iial uskunud, et pruun võlur Radagast kihutab ringi põrsasuurustest jänestest veetud saanil ja näeb ise välja nagu kanepiuimas Sammalhabe! Ma tahan ka neid seemneid süüa, mida nagistasid Peter Jackson ja tema kaas­stsenaristid, kui nad J. R. R. Tolkieni «Kääbiku» filmilugu kirja panid. 

Kõigile ausatele Tolkieni-fännidele soovitan soojalt seda uut filmi vaatama minna. Ka kõigile neile, kes ei ole «Sõrmuste isandat» ja «Kääbikut» lugenud. Filmivaatajaid on vist alati rohkem kui raamatulugejaid ja selle peale Jackson mängiski. Tema «Kääbik», ilmselt aasta oodatuim film, jagas Tolkieni raamatu, eestikeelses väljaandes 370 lehekülge, kolmele filmile laiali.

Nagu Hiina film

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles