Tõnis Lukas: Isamaaliit ei olnud pühakute pansionaat

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Lukas
Tõnis Lukas Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Sel nädalal Eesti Rahva Muuseumi direktoriks valitud ja poliitikast taanduv Tõnis Lukas (IRL) tõdes ETV saates «Kahekõne», et ka tema koduerakond pole puhas Eesti poliitikas levinud pattudest.

Lukas rääkis, et Eesti poliitikas on maad võtnud bolševism ehk inimesed, kelle jaoks poliitiline töökoht on esimene palgaline töökoht, peidavad oma elukauguse ja ebakindluse selle taha, et kehtestavad oma õigust jõuga.

«Tõde on justkui jõud, enamuse hääletus; see bolševism on Eesti ühiskonnas tasalülitanud mitmed olulised diskussioonid,» rääkis Lukas, kes enda sõnul selle pärast muret tunneb.

«Seda on kindlasti juhtunud kõigis pikaajalise traditsiooniga erakondades, ka Isamaaliit ei olnud mingi pühakute pansionaat,» möönis ta.

Lukas ütles, et on nüüdseks päevapoliitikast võõrandunud ja valutab südant rahva püsimajäämise pärast, kuna paljud lahkuvad välismaale ja noored ei seo oma tulevikku Eestiga, samuti on inimesed üksteisest võõrandunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles