Sofi Oksaneni Balti riikide eriline saatus

Marti Aavik
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sofi Oksanen
Sofi Oksanen Foto: Andres Haabu

Romaani «Kui tuvid kadusid» müüdi esimese kolme kuuga Soomes 100 000 eksemplari. See arv ületab kõiki varasemaid soome ilukirjanduse müügirekordeid. Selle tõlkeõigused on praeguseks müüdud 22 riiki. Sofi Oksanen põhjendas teisipäeval Helsingis Kansallisteatteri lavaklubis Postimehele antud usutluses huvi oma raamatute vastu sellega, et isiklik on enamasti huvitavam üldisest ja tihtipeale on isiklik üllatavalt üldine.

ETVs näidati saatelõiku Põhja-Korea kohta. Toimetaja ütles seal umbes nii, et eestlased õpivad totalitaarset süsteemi tundma Sofi Oksaneni raamatutest. Kuidas tundub, kui see tõesti nii oleks?

Eestis on palju ajaloouurijaid, kes käsitlevad totalitarismi väga hästi. Ma ei tea muidugi seda, kui palju inimesed akadeemilisi ajalookäsitlusi loevad. Üldiselt on raamatute müük Eestis tugevas languses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles