Autojuhid ei pea keelumärkidest lugu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herne tänaval on lausa kaks keelumärki, aga otseteed otsivaid autojuhte need ei peata.
Herne tänaval on lausa kaks keelumärki, aga otseteed otsivaid autojuhte need ei peata. Foto: Mihkel Maripuu

Mida aeg edasi, seda vähem järgivad autojuhid sissesõitu keelavat liiklusmärki, politsei ei pea seda suureks probleemiks.


Hobujaama tänava ja Narva maantee ristmikul muudeti suve lõpul liikluskorraldust ning keelati Hobujaama tänaval kaubamaja poolt otse üle Narva maantee sõitmine. Samuti on keelatud teiselt poolt, kobarkino juurest Narva maanteele välja sõitmine. See on lubatud vaid ühissõidukitele, kuid autojuhid pole mitme kuu jooksul oma seniseid harjumusi muutnud.

Teine koht, kus sõidukijuhid keelumärgist ei hooli, on Herne tänaval Kalevi kergejõustikuhalli juures. Seal muutub muidu kahesuunaline Herne tänav ühesuunaliseks ja liikumissuund on Staadioni tänava poolt. Hommikuste ja õhtuste tipptundide ajal aga sõidetakse seal sageli ka vastassuunas, et vältida ülekoormatud Liivalaia tänavat ja Juhkentali tänava algust.

Erinevalt Hobujaama tänavast on seal sageli politseipatrulle näha olnud ning moondunud suunatajuga sõidukijuhid kinni peetud.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Andres Sanga sõnul on need kohad politseile hästi teada. «Sinna on patrulle välja pandud ja pannakse ka edaspidi. Aga et Herne tänav ei ole just linna tuiksoon ja suurt ohtu seal ei ole, siis kogu aeg ei saa patrullil lasta seal seista. Aga see koht on politseile teada ja rikkujatega tegeletakse,» kinnitas Sang.

Sama lugu on ka Hobujaama ja Narva maantee ristmikuga, kus autojuhid sügisel tehtud liikluskorralduse muudatustest ei hooli. «Nende keelumärkide eiramisega on sama lugu nagu bussirajal sõitmisega. Üldjuhul ei ole mõtet korraldada seal pidevaid politseioperatsioone rikkujate tabamiseks. Otstarbekam on nii, et kui patrull näeb seal rikkumist, siis võtab asja ette ja lisaks veel patrullitakse sellistes kohtades aeg-ajalt,» lausus Sang.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles