Sõjamuuseum soovib ümber asuda Patareisse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patareis moodustaks sõjamuuseum koos kõrval asuva meremuuseumi vesilennukite angaaridega omanäolise teemapargi.
Patareis moodustaks sõjamuuseum koos kõrval asuva meremuuseumi vesilennukite angaaridega omanäolise teemapargi. Foto: Mihkel Maripuu

Sõjamuuseumi esindajad käisid kaitseminister Urmas Reinsalu juures tutvustamas oma plaane kolida Patarei merekindlusesse. Muuseumi arengukavas on kirjas, et praegusesse asukohta Viimsi mõisa ei ole võimalik ega ka sobiv paigutada kõige suuremaid iga sõjamuuseumi juurde lahutamatult kuuluvaid eksponaate – suurtükke, veokeid, soomukeid ja tanke.

Patarei merekindlus koos meremuuseumile kuuluva lennusadama ja vesilennukite angaaridega moodustaks aga omanäolise sõja-, mere ja tehnikaajaloo teemapargi. See pakuks ka arvukaid koostöövõimalusi lähipiirkonna samasugustele muuseumidele Stockholmis, Turus, Kaliningradis, Peterburis, Kotkas, Gdanskis, Göteborgis, Roskildes, Brüsselis ja mujal.

Reinsalu ütles Postimehele, et sõjamuuseum on tõesti koostanud oma visiooni Patarei kompleksi kasutamiseks. «Plaan kaaluda Patarei kasutamist muuseumide asupaigana on mõistlik,» tõdes ta. «Küll aga ei pea ma võimalikuks rahastada Patarei kompleksi ehitamist riigikaitse eelarvest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles