Wismari haigla tuntud doktor sai narkosüüdistuse

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Teiss

Riigiprokuratuur tahab teha Wismari haigla asutajaliikmest hoiatava näite, et panna piir raha eest Soome sõltlastele rahustiretseptide kirjutamisele, kuid süüdistatava sõnul on selle taga valekaebus.

Juhtiva riigiprokuröri Lavly Lepa väitel kirjutas staažikas tohter Tamara Babitševa mullu 9. juunil kahele soomlasele välja fiktiivsed retseptid rahustile Xanax ja uinutile Dormicum, mis on kanged psühhotroopsed preparaadid, mis tekitavad tugevat sõltuvust ja on eriti populaarsed Soome narkomaanide seas, kirjutas Eesti Ekspress.

Tollis Eestist ostetud ravimitega vahele jäänud «patsientide» tausta uurides selgus, et pettus oli palju nahaalsem kui tollieeskirjade rikkumine - süüdistuse väitel kirjutas Babitševa soomlastele retseptid suvaliste siinsete patsientide nimel ja kasseeris «visiidi» eest 3000 krooni.

Kui seni arvati, et selline retseptiäri on küll taunitav, kuid riskivaba äri, siis doktor Babitševa sai süüdistuse karistusseadustiku paragrahvi 183 alusel ehk narkoaine ebaseadusliku käitlemise eest.

«See on täielik laim, mida nad minu kohta rääkisid,» nimetab seni plekitu mainega Babitševa soomlaste ütlusi valeks ning kinnitab, et pole alusetuid retsepte kirjutanud ega selle eest raha võtnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles