Võnnu koolijuht astus kohtu ette

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võnnu keskkooli direktor Tiit Viileberg (paremal) kohtus kaitsjaga nõu pidamas.
Võnnu keskkooli direktor Tiit Viileberg (paremal) kohtus kaitsjaga nõu pidamas. Foto: Sille Annuk

Prokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles Võnnu keskkooli direktorit Tiit Viilebergi süüdistatakse suuremahulises omastamises. Direktor ise endal süüd ei näe, kinnitades, et premeeris inimesi tehtud töö eest.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri kinnitusel süüdistatakse Võnnu keskkooli direktorit selles, et tema 2008. aasta detsembrikuus koostatud käskkirja alusel maksti õppeasutuse pedagoogide palgafondist ühtekokku 35 000 krooni Võnnu vallaametnikele, kellel puudus kooliga lepinguline suhe või kes polnud osutanud Võnnu keskkoolile mingeid teenuseid.

Viilebergi kinnitusel tegi ta 2008. aasta detsembris käskkirja, millega premeeriti palgafondi ülejäägist kuut toonast vallavalitsuse töötajat ning ühte oma kooli töötajat koolielu rikastamise ja abistamise eest. Kokku maksti välja 35 000 krooni, millest tasuti ka kõik riigimaksud. Ülekanded tegi vallavalitsuse raamatupidamine, toonane valla pearaamatupidaja on paraku surnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles