Linnateatri tulised talvepäevad

, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peruu kultuurirühmituse Yuyachkani lavastust «El ultimo ensayo» («Viimane proov») näeb Tallinna Linnateatri festivalil «Talveöö unenägu» kolmapäeval, neljapäeval ja reedel nukuteatri saalis.
Peruu kultuurirühmituse Yuyachkani lavastust «El ultimo ensayo» («Viimane proov») näeb Tallinna Linnateatri festivalil «Talveöö unenägu» kolmapäeval, neljapäeval ja reedel nukuteatri saalis. Foto: Tallinna Linnateater

«Talveöö unenägu» toob Tallinna Ladina-Ameerika tuntuima teatritrupi Yuyachkani.

Tänasest reedeni toimub Tallinna Linnateatri seitsmes rahvusvaheline teatrifestival «Talveöö unenägu», mis tänavu tutvustab Peruu, Tšiili, Argentina ja Boliivia teatrit. Festivali üheks erilisemaks külaliseks on Peruu kultuurirühmitus Yuyachkani lavastusega «El ultimo ensayo» («Viimane proov»), mis räägib Peruu 20. sajandi ajaloost kultuurilooliste tegelaste kaudu. Rohkete muusikanumbritega pikitud lavastus on eksootiline elamus Ladina-Ameerika kontinendi ühelt tuntumalt teatritrupilt. Postimees usutles Yuyachkani ninameest, lavastajat ja dramaturgi Miguel Rubio Zapatot, keda peetakse Ladina-Ameerika üheks hinnatumaks teatritegijaks ning arvamusliidriks.

Kuidas Yuyachkani sündis ja milles seisneb 40-aastase koostöö saladus?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles