Ruth Alas: kas väärime oma valitsust?

, EBSi juhtimisprofessor, teadusprorektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EBS-i õppejõud Ruth Alas.
EBS-i õppejõud Ruth Alas. Foto: SCANPIX

Uudiseid jälgides ja teenindusasutustes käies jääb mulje, et nüüd on saabunud aeg hindu tõsta. Mida teha olukorras, kus hinnad muudkui tõusevad ja säästmisvõime väheneb? Kas on ka muid vahendeid peale raha, et elu Eestis paremaks muuta? Kas vaatame ootavalt valitsuse kohe või on midagi, mida igaüks meist saaks ära teha?

Mitmed Eestisse elama asunud välismaalased on kurtnud siinsete inimeste tõsiduse ja külmuse üle: tänaval ega liftides ei tehta teistest inimestest välja, rääkimata naeratamisest. Ärapanemine oleks nagu normiks muutunud: eesmärk näib olevat teist inimest võimalikult suure auditooriumi ees rumalana näidata.

Minul oli küll piinlik vaadata, kui riikliku televisiooni uudistesaates saatejuhid tagasiastumise avalduse teinud ministrit vaenulikul ja hukkamõistval toonil küsitlesid. Ja see ei olnud sugugi esimene kord, kus poliitikuid päeva keskses uudistesaates selliselt koheldakse. Väga tahaks teada, miks erinevad uudistelugejad sellist tooni kasutavad. Kas neile on antud korraldus nii rääkida või nad arvavad, et rahvas tahab seda?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles