Homo soveticus Londoni tänavatel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michal Garapich
Michal Garapich Foto: Toms Ancītis

Ressursside saamiseks kasutavad idaeurooplastest kodutud Londonis ellujäämisstrateegiaid, mille omandasid sotsialistliku korra ajal. See aitab neil Londoni tänavaelus edukas olla, kuid raskendab samaaegselt nende võimalust oma elu radikaalselt muuta. Sellisele järeldusele jõudis Roe­hamptoni ülikooli Poolast pärit sotsiaalantropoloog Michal Garapich, kes on uurinud Londoni idaeurooplastest migrantide seas esinevat kodutust ja alkoholi kuritarvitamist määravaid sotsiaalseid ja kultuurilisi tegureid. 

Reede hommiku veetis Garapich luksusvillade ja kallite autode keskel, nimelt kõndis ta koos oma tudengitega väliloengu käigus läbi Londoni ühe kallima osa Chelsea. Paik on kuulus järgneva sotsiaalse nähtuse poolest: sealt on ära kolimas madala või keskmise sissetulekuga inimesed, kelle kohad võtavad üle miljonärid ja miljardärid.

«Keskmise palgaga inimestel on siin võimatu elada. Kahe magamistoaga korter sellises majas ei maksa alla miljoni naela (1,23 miljonit eurot),» sõnab Garapich mulle, kui möödume pigem tavalise välimusega hoonest.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles