Ameeriklased leinasid tulistamise ohvreid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameeriklased leinasid Newtowni koolitulistamise ohvreid.
Ameeriklased leinasid Newtowni koolitulistamise ohvreid. Foto: NOAH BERGER/REUTERS

Newtowni inimesed, kellega eile õhtul liitus ka USA president Barack Obama, läksid eile kirikutesse, et palvetada reedel tapetud 20 lapse ja seitsme täiskasvanu eest. Ühes riigi ajaloo hullemas veresaunas tappis kahtlusalune, 20-aastane Adam Lanza Newtowni linna algkoolis 26 inimest, eelnevalt oli ta elu võtnud ka oma samas koolis õpetajana töötavalt emalt. Lanza ohvriteks olid põhiliselt kuue- ja seitsmeaastased lapsed, lisaks kooli direktor ja viis naistöötajat. Lanza ise leiti Sandy Hooki kooli ühest klassiruumist surnuna.

Connecticuti väikelinna kirikud olid eile varahommikust saadik leinajaid täis ja linna jõulupuu muutus spontaanseks mälestuskohaks, mille ümbrus oli täis küünlaid, kaisukarusid ja käsitsikirjutatud teateid.

«Kogukond tuleb kokku ja palvetab,» sõnas kohalikus katoliku kirikus uudisteagentuurile AFP Punase Risti vabatahtlik Rosty Slabicky. Ta lisas, et inimesed on muserdatud. «Mitte ainult perekonnad, vaid ka esimesed reageerijad proovivad kriisiga hakkama saada väga isiklikul ja emotsionaalsel tasandil,» sõnas Slabicky.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles