Galerii: miinijahtija Sakala naasis teenistusest NATO miinitõrjegrupis

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 16 jõudis Miinisadamasse neljakuuselt teenistuselt NATO miinitõrjegrupis miinijahtija Sakala.

Vastuvõtutseremoonial tervitasid laeva meeskonda mereväe ülem kaptenleitnant Sten Sepper ja miinilaevade divisjoni ülem kaptenmajor Johan-Elias Seljamaa, mängis kaitseväe orkester, teatas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Septembri teises pooles osales Sakala Taani põhjarannikul kahenädalasel miinitõrjeoperatsioonil Danex-NOCO (Danish Exercise-Northern Coast). Oktoobri keskel otsis Sakala miine Šotimaal Herbriidide meres Minchis kahenädalasel suurõppusel Joint Warrior. Novembris osales Sakala kahenädalasel miinitõrjeõppusel HOD OPS France Somme’i lahes.

NATO miinitõrjegrupp oli ka NATO reageerimisjõudude valmisolekuüksus. Reageerimisjõudude liikmena pidi miinijahtija Sakala olema valmis täitma sõjalisi ülesandeid kahe päeva jooksul NATO määratud paigas.

Miinijahtija Sakala liitus NATO miinitõrjegrupiga Belgias, Zeebrügges selle aasta augusti alguses. Üksusesse kuulusid veel miinitõrjelaevad Saksamaalt, Norrast, Hollandist ning kaks alust Belgiast.

Miinijahtija Sakala komandör on vanemleitnant Erkki Silm. Järgmisena asub NATO miinitõrjegrupis teenima miinijahtija Admiral Cowan 2013. aasta teises pooles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles