Tallinna Linnamäe kool on hädas eesti keelega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnamäe vene lütseum.
Linnamäe vene lütseum. Foto: Mihkel Maripuu

Keeleinspektsioon tuvastas keeleseaduse nõuete täitmise kontrolli käigus, et Tallinna Linnamäe vene lütseumi pedagoogidest 40 protsendi ehk 70 pedagoogist 28 keeleoskus ei vasta kehtestatud nõuetele.

Inspektsiooni järelevalvejuhi Leho Klaseri sõnul ei tulnud Linnamäe kooli õpetajate kesine eesti keele oskus üllatusena, sest kool on sellega silma paistnud juba aastaid. Tallinna koolidest ongi just seal õpetajate eesti keele oskus kõige nõrgemal tasemel.

Lütseumi on kontrollitud kord aastas alates 2010. aastast. Eelmise kontrolli ajal 2011. aasta detsembris ei vastanud nõuetele 33 õpetaja keeleoskus. Neile pandi toona kohustus sooritada B2-taseme eesti keele eksam ja tehti sunniraha hoiatus, kuid eelmisel nädalal toimunud järelkontrolli käigus selgus, et eksami on praeguseks ära teinud vaid üks töötaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles