Oviir: MISA juhtum ei näi aus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikontrolör Mihkel Oviirilt küsiti eile riigikogus hinnangut Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutuse Meie Inimesed (MISA) ASilt Inforing 77 000 euro eest tellitud 18 filmi kohta, millest kaheksas tutvustati tegelikult Reformierakonna liikmeid.

«Taoliste juhtumite puhul on oluline mitte ainult see, et nad oleksid ausad, vaid et nad ka näiksid ausad,» ütles Oviir. Tema sõnul on raske anda kogu projektile hinnangut, kas see täitis oma eesmärki, kuna projekt lõpeb alles jaanuaris. Samas tõi ta välja, et riigikontroll leidis mõned rahakasutamise tingimuste rikkumised.

Konkursitingimuste järgi pidi filme näidatama primetime’i ajal, kuid tegelikult olid need eetris venekeelses kanalis 3+ pühapäeva varahommikul kella kaheksa ajal. «Pühapäeva hommikul pole mingi primetime ja see asi ei ole kooskõlas reeglitega,» ütles Oviir.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles