Tallinna abilinnapea loovutab palgatõusu vene kirikule

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline nägi Lasnamäe kiriku ehitus välja tänavu jaanuaris.
Selline nägi Lasnamäe kiriku ehitus välja tänavu jaanuaris. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš otsustas anda oma palgatõusu Lasnamäele kerkiva uue vene õigeusukiriku ehituseks.

«Kuna Tallinna linnavolikogu otsusega tõsteti mul palka, otsustasin selle palgatõusu ehk 1570 krooni annetada igakuiselt Lasnamäe kiriku ehituseks», teatas Deniss Boroditš.

Abilinnapea sõnul on uue kiriku ehitamine pealinna kõige suuremas linnaosas positiivne nähtus kõikidele linnaelanikele sõltumata nende keele- ja rahvusidentiteedist, sest «mida rohkem on meie elus kirikust ammutatud vaimsust, seda vähem on kurjust ja sellega kaasnevat negatiivsust».

Praegu jätkuvad kiriku ehitustööd, mida rahastatakse ainult annetustest.

Tallinn toetab pühakoja ehitust kirikuesise väljaku rajamisega. Väljak hakkab kandma endise Moskva õigeusu kiriku Patriarhi Aleksius II nime.

Mai alguses lõpevad väljaku projekteerimistööd ja ehitus kestab juunist septembri lõpuni. Linn teeb korda ka kiriku ja elamurajooni vahelised teed, paigaldab valgustuse ja rajab haljastuse. «Kokku investeerib linn Lasnamäe esimese pühakoja ehitusse peaaegu 12 miljonit krooni,» lisas Boroditš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles