Represseeritud said ligi 18 miljonit

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Valitsus eraldas oma reservist 17 639 960 krooni, kindlustamaks seaduse alusel ette nähtud toetuse maksmine kõigile represseeritutele, kellel selleks õigus.


Tänavu oli eelarves toetuste maksmiseks ette nähtud 29 050 634 krooni, teatas sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Eli Lilles.

Planeeritud vahenditest ei piisa pressiesindaja teatel aga kõikidele toetuse õigust omavatele inimestele väljamaksete tegemiseks.

Probleemi lahendamiseks tegi sotsiaalminister Hanno Pevkur ettepaneku puuduolevate summade eraldamiseks valitsuse reservist. «On loomulik, et kui seadus annab õiguse mingile toetusele, peab riik ka need summad tagama,» kommenteeris Pevkur raha eraldamise vajalikkust.

Represseeritu tunnistus on väljastatud 13 090 inimesele, seega on toetust vaja maksta veel vähemalt 2730 inimesele summas 6 825 000 krooni.

Lisaks on vaja tasuda sõidusoodustuse alusel taotletavad hüvitised ning eelmise aasta dokumentide alusel kasutatud, kuid seni maksmata hüvitised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles