Põhja-Tallinna haisuallikaks oli laevade pilsivesi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanalisatsioonikaev
Kanalisatsioonikaev Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Esmaspäeval Põhja-Tallinna hoonete kanalisatsiooni kaudu levima hakanud naftaproduktide hais oli tingitud laevade pilsivee käitlemisest, tegemist ei olnud keskkonnareostusega.


«Esmaspäeva pealelõunal veeti Paljassaare Reoveepuhastusjaama purgimiskohta laevadelt puhastatud pilsivett. Vesi vastas nõuetele, juhid omasid luba purgimiskoha kasutamiseks ning veo korraldajaga on sõlmitud vastav leping,» rääkis Tallinna Vee pressiesindaja Mariliis Mia Topp.

«Külma ilma tõttu ei suutnud teenuse osutaja tagada vee laagerdumist, mis oleks kindlustanud ebameeldiva lõhna eemaldumise. Selle tulemusel tekkis lõhnaprobleem Põhja-Tallinna Sitsi asumi kanalisatsioonisüsteemis. Purgimistegevus lõpetati kell eile õhtul kell 19.30,» lisas ta.

Topi sõnul põhjustab eluhoonetes kanalisatsioonitorustikuga seotud lõhnaprobleeme üldjuhul nõuetekohase püstikute tuulutuse puudumine, mille tõttu ebameeldivad lõhnad võivad levida eluruumidesse.

«AS Tallinna Vesi on kohtunud osapooltega vältimaks edaspidi sarnaseid intsidente. Kinnitame, et tegemist ei olnud keskkonnareostusega,» lausus Topp.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles