Riisalu: mõned keskerakondlased lähevad peaministrit nähes endast välja

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Riisalu
Aivar Riisalu Foto: Priit Simson / Postimees

Riigikaitsekomisjoni keskerakondlasest aseesimees Aivar Riisalu soovitas täna riigikogus mitte tõsiselt võtta oma erakonnakaaslasi, kes esinesid infotunnis peaministrile küsimusi esitades nii kaitsekulutuste kui missioonidel osalemise teemaliste seisukohavõttudega, ning ütles, et mõned keskerakondlased lähevad peaministrit nähes lihtsalt endast välja.

Reformierakonda kuuluv riigikaitsekomisjoni esimees Mati Raidma küsis kaitseväe välismissioonide arutelul Riisalult, mida on tal öelda oma fraktsioonikaaslastele, kes seadsid infotunnis küsimuse alla kaitse-eelarve ja leidsid ka, et Eesti kaitseväelasi võiks missioonidelt ära tuua. Hiljem esitasid Riisalule samalaadseid küsimusi ka teised Reformierakonna liikmed.

Riisalu vastas, et üksikud keskerakondlased, nähes Eesti vabariigi peaministrit, kaotavad hetkeks teadvuse ja võivad oma mõtetest tulenevalt esitada küsimusi isiklikult pinnalt, mis ei peegelda Keskerakonna seisukohti riigikaitsealastes küsimustes.

«Mis puudutab mu erakonnakaaslasi, kes võtsid infotunnis arutleda riigikaitse üldiste põhimõtete üle, siis ma ütlen otse ja ausalt välja, riskides väga paljuga: ärge võtke neid tõsiselt, sest nähes Eesti vabariigi peaministrit Andrus Ansipit, küsivad nad mida iganes, et saaks teda kuidagiviisi rünnata,» lausus Riisalu. «Suurest erakonnast satuvad ka riigikokku vahel kahjuks inimesed, kes peaministrit nähes lähevad endast välja, aga nad on tegelikult oma olemuselt head inimesed ja nad ei mõelnud sellega midagi tõsist.»

Riisalu kinnitas parlamendi ees, et Keskerakond toetab konsensuslikult nii komisjonis kui riigikogu saalis kõiki Eesti vabariigi kaitsealaseid eelnõusid, kaitsepoliitikat ja kõiki sellesse kuuluvaid nüansse. «Keskerakonnal ei ole selles valdkonnas teistsugust arvamust, mis kuidagiviisi erineks sotsiaaldemokraatide, Reformierakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu arvamusest. Eesti riigikaitse on konsensuslik ja jääb selleks, ma loodan, ka tulevikus,» ütles ta.

Riigikogu pikendas täna vastu võetud otsustega ühe aasta võrra Eesti kaitseväelaste missiooni Afganistanis, Kosovos, Liibanonis, Iisraelis, Egiptuses ja Süürias, NATO reageerimisjõududes ja Euroopa Liidu piraatlusvastasel operatsioonil ning andis kaitseväelastele loa osaleda vajadusel ka NATO või ELi rahvusvahelise sõjalise peakorteri töös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles