Siberi külmas kulub kaks keldrit marjaks ära

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

40-kraadine pakane ei ole Siberis sugugi haruldane, kuid muudab elu aeglaseks, vaevarikkaks ja kümneid lisaliigutusi nõudvaks.

Igati selge, et 40 miinuskraadiga muutub elu tubasemaks. Seda nii suurte kui ka väikeste jaoks. Lasteaias käia ei ole kohustuslik ja pigem on lastehoiud kõige käredamatel päevadel suletud. Koole hoitakse üldiselt lahti, kuid päev lükkub õhtu poole, kuna varahommikul bussid, mille tagauksed on teinekord kuni kevadeni makrofleksiga kinni lastud, lihtsalt ei käivitu. Lootust naaberkülla kooli või tööle jõuda on näiteks kella 11 bussiga, mil päike kõrgel.

Omaette keeruliseks muutub toidu kättesaamine ja hoidmine. Siberis on ühel perel tavaliselt mitu keldrit – üks neist on sisuliselt elutoa põranda all, korraliku vene ahju kõrval, teine kelder võib aga olla kuuri all või põllu ääres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles