Saaremaa sild sattus probleemsete objektide nimekirja

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praamijärjekord Virtsu sadamas.
Praamijärjekord Virtsu sadamas. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Rahvusvaheliste keskkonnaühenduste Bankwatch ja Friends of the Earth hinnangul on Muhu ja mandrimaa vahele kavandatav Saaremaa sild Euroopa jaoks probleemseks objektiks.

Rahvusvahelised keskkonnaühendused leiavad, et paljud Euroopa Liidu abiprojektid uutes liikmesriikides võivad kaasa tuua suure keskkonnakahju ja majanduskriisi pakutavate võimaluste ärakasutamine vajaks strateegilisemat lähenemist, kirjutab Meie Maa.

Keskkonnaühenduse veebilehel asuv interaktiivne kaart toob ära 55 problemaatilist projekti kokku 23 miljardi euro väärtuses. Eestist leiavad mainimist Saaremaa sild ja Tallinna-Tartu kiirtee, mille väljaehitamise võimalike rahastajatena on nimetatud Euroopa Liitu.

Lätis peetakse probleemseks projektiks Riia vabasadamat ja Leedus kolme jäätmepõletusjaama.

Bankwatch Networki teatel tehti Euroopa Liidu esimene teostatavusuuring Saaremaa silla kohta 2000. aastal.

«Eelkõige on see liiga kallis väikesele riigile nagu Eesti, teiseks tõstab silla ehitamine märkimisväärselt saarele siirduvate turistide arvu, pannes ebavajaliku surve Saaremaa haavatavale ökosüsteemile.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles