Linnaametnikud hakkavad hädalistele riidekraami koguma

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasutatud riiete müük turul.
Kasutatud riiete müük turul. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Tallinna abipaketi ühe meetmena käivitatakse programm «Hooliv ametnik», mille käigus korjatakse regulaarselt riideid ja jalatseid abivajavate linlaste ja perede tarbeks.


Sotsiaal- ja tervishoiuametis välja töötatud abiprogrammi kohaselt hakatakse linna ametiasutustes ja linnaosavalitsustes kord kuus koguma kasutamiskõlbulikke riideid ja jalatseid neid vajavatele linlastele, teatas Raepress.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on abivajajate hulk linnas seoses majanduslanguse ja tööpuuduse kasvuga oluliselt suurenenud ja nende heaks aktsioon käivitataksegi.

«Kord kuus on võimalik linnaametnikel tuua riideesemeid ja jalanõusid oma asutuse kogumiskasti ning sotsiaal- ja tervishoiuamet korraldab nende transpordi kodutute rehabilitatsioonikeskusesse Suur-Sõjamäe 6a ja kodutute varjupaika Kopli 79, kust abivajajatel on võimalik edaspidi endale vajalikke kehakatteid saada. Lastetarbed saavad olema kättesaadavad ka ema-lapse varjupaikades ning sotsiaalmajutusüksustes, kuhu on majutatud lastega peresid,» selgitas abilinnapea.

Esimene kogumispäev on 24. aprillil, järgnevad iga kuu viimasel reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles