Rahvaliit: meie rahastamiseelnõu toppab juba 16 kuud

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Miks pole riigikogu põhiseaduskomisjon menetlenud 16 kuud Rahvaliidu fraktsiooni algatatud erakonnaseaduse muutmise eelnõu, küsib fraktsioon täna komisjonile saadetud kirjas.


Rahvaliidu fraktsiooni esitatud eelnõu eesmärk on tõhustada kontrolli valimiskulutuste suuruse üle, seada poliitilisele välireklaamile piirang ning moodustada erakondade rahastamise järelevalvekomisjon.

Riigikogu Eestimaa Rahvaliidu fraktsiooni esimehe Karel Rüütli sõnul ei ole eelnõus esitatud probleemide lahendamise vajadus selle aja jooksul vähenenud, pigem vastupidi.

«Järgmiste riigikogu valimisteni on jäänud vähem kui kaks aastat. Seega on vajalik lahendada üleskerkinud probleemid aegsasti, mitte vahetult enne valimisi, nagu praegu püütakse teha Euroopa Parlamendi ja kohalike omavalitsuste volikogude valimiste seaduste muutmisega,» märkis Rüütli.

Eestimaa Rahvaliidu fraktsioon soovib põhiseaduskomisjoni aktiivset tegutsemist eelnõu menetlemisel ja selle toomist riigikogu täiskogu ette.

Eestimaa Rahvaliidu fraktsioon esitas riigikogu menetlusse erakonnaseaduse muutmise seaduse eelnõu 13. septembril 2007. aastal.

Eelnõu esimene lugemine lõpetati 4. detsembril 2007. aastal. Nii komisjon kui ka teiste fraktsioonide esindajad tõdesid eelnõu menetlemise vajalikkust. Valitsus loobus eelnõu kohta arvamuse esitamisest. Samas pidas valitsus vajalikuks eelnõu avalikku arutelu kõigi riigikogu fraktsioonide osavõtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles