Väidetav Eesti-Vene narkosmugeldajate grupp võeti vahele

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ove Maidla

Eesti ja Venemaa korrakaitsjad tabasid pikaajalise kahepoolse jälitustöö tulemusel salakaubaveoga tegeleva grupi, mis vedas Eestist Venemaale narkootikume ning smugeldas relvi ja lõhkeainet. 


Keskkriminaalpolitsei peadirektor Eerik Heldna ütles intervjuus Kuku raadiole, et kuna praegu eeluurimine käib, ei saa ta täpsemalt asjast rääkida.

Ta märkis siiski, et peamiselt Eesti ja Venemaa kodanikest koosnenud kuritegeliku rühmituse jälitamine kestis vähem kui 10 aastat ja rohkem kui 5 kuud.

Uudisteagentuur Interfaxi teatel selgitasid operatiivtöötajad välja, et grupeeringu juhti tuntakse hüüdnime all «Onu».

Heldna ei soovinud täpsustada, kas tegemist oli Eesti või Venemaa kodanikuga. Ta märkis, et viimaste aastate trend näitab seda, et narkootikumide vedu käib mõlemas suunas, varem oli levinud suund Venemaalt Eestisse.

Politseijuhi hinnangul on tabatud narkootikumide kogus, relvade arv ja laskemoona kogus suur, kuid mitte rekordiline.

Heldna sõnul on olulisem kuritegelik grupp lõhkuda, mitte niivõrd saak kätte saada. Lisaks on oluline tuvastada, kuhu kurjategijad on saadud tulu paigutanud.

Lõpetuseks ütles Heldna, et koostöö Vene struktuuridega on olnud läbi aastate väga hea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles