IRL kinnitas oma valimisloosungi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi valmisloosung europarlamendi valimisetel.
IRLi valmisloosung europarlamendi valimisetel. Foto: IRL

Isamaa ja Res Publica Liidu valimisloosung Euroopa Parlamendi valimisteks on «Õiged otsused raskel ajal!», milles erakond lähtub ühtsusest Euroopaga, sest edukas Euroopa tähendab ka edukat Eestit.


Erakonna esimees Mart Laar ütles täna valimisloosungi ja programmi tutvustamisel, et IRLi kuulumine Euroopa Parlamendi suurimasse, Euroopa Rahvapartei ja Euroopa Demokraatide (ERP-ED) saadikurühma, tagab selle, et kui IRL on edukas, siis on see Euroopas tohutu tugevus ka Eestile.

«IRLi jaoks on oluline tagada, et Eesti võimalikult kiirel ühinemisel euroalaga ei tekiks ühtegi kõrvaltakistust, toetada vaba ettevõtluse arengut ja turgude avamist, ülemäärase regulatsiooni kõrvaldamist, seista teadusuuringute ja innovatsiooni osakaalu suurendamise eest Euroopa Liidu eelarves, seista energiaühenduste rajamise eest, mis liidavad Eesti ja teiste Balti riikide energiasüsteemid Euroopaga ning vähendada Euroopa valitsemiskulusid ja toetada e-Euroopa loomist,» sõnas Laar.

Tema hinnangul seisavad nii Euroopa kui Eesti silmitsi raskete oludega:
globaalne finantskriis, kasvav töötus, meie pered on keerulises seisus. Nii Eesti kui Euroopa vajavad poliitikuid, kes suudavad teha raskeid valikuid, mida tuleb majanduse taaselustamiseks teha.

«IRL ei tee alati neid otsuseid, mis on kõige populaarsemad - aga me võitleme selle eest, mis on õige Eestile. Nii nagu Eestis, lubab Isamaa- ja Res Publica Liit ka Euroopa Parlamendis õigeid otsuseid rasketel aegadel,» ütles Laar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles