Uue Maailma Velokuuris algasid rattaparanduse töötoad

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Velokuur.
Velokuur. Foto: Uue Maailma selts

Tallinnas Uue Maailma seltsimaja juures asuvas Velokuuris toimuvad sel kevadel kaks rattaparandustöötuba, millest esimene leiab aset juba homme, 18. aprillil.


«Esimene töötuba algab laupäeval kell 11 ja kestab umbes kella kolmeni. Iga poole tunni tagant algab mõni «workshop», kus saab erinevaid ratastega seotud asju õppida. Räägitakse ratta parandamisest, sellest kus ja kuidas ratast hoida ja muudest ratastega seotud asjadest,» selgitas

Uue Maailma Seltsi

aktivist Madle Lippus.

Ta lisas, et tänapäeval on jalgratas paljude inimeste jaoks lihtsalt spordivahend, aga Velokuur tahab inimesi õpetada, et nad suhtuksid rattasse nagu oma sõbrasse.

«Velokuuri eesmärk on tuua ratas inimesele lähemale ja soodustada alternatiivse jalgrataste turu ja jalgrataste kasutuse tekkimist. Velokuuri saab ära anda vanu, kasutatud rattaid, mida endal enam vaja pole. Samuti saab seal ise oma ratast parandada. Velokuuris on nii tööriistad kui tagavaraosad ja kohal on mehaanik, kes vajadusel rattaomanikku juhendab. Kes soovib võib ratta parandamise ka mehaanikule usaldada,» selgitas Lippus.

Inimeste annetatud vanad rattad tehakse korda ja müüakse soovijatele mõõduka hinna eest. See on Uue Maailma Seltsi ja velokuuri panus programmi Eesti Rattarikkaks.

«Velokuuri eesmärk on luua alternatiivne rattakeskkond. Kõige olulisem on siin õige rattatunde tekkimine. Kui velokuur on avatud ja mehaanikud õues töötavad, saavad teised küsimusi esitada, inimesed saavad omavahel rääkida ja kogemusi vahetada ja kõigil on tore olla,» rääkis Lippus.

Praegu on velokuur avatud aadressil Koidu 82 laupäeviti kella 10-15 ning teisipäeviti ja neljapäeviti kella 16-19. Kasutatud rattaid saab tuua nii sinna kui Uuskasutuskeskuse poodidesse, mis asuvad Tööstuse ja Paide tänaval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles