Tallinnas aitavad jõulurahu hoida ka abipolitseinikud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abipolitseinik
Abipolitseinik Foto: Peeter Langovits

Tallinnas löövad jõulurahu tagamisel lisaks Põhja prefektuuri ametnikele kaasa ka abipolitseinikud.

Jõulurahu tagamine sai politsei ja abipolitseinike kööstoos alguse juba 24. novembril ning ühine tegevus vältab järgmise aasta 13. jaanuarini.

Kesklinna vanema Mihhail Korbi sõnul on saanud ilusaks, kuid ka tõhusaks traditsiooniks, et advendiajast kuni jaanuari keskpaigani on kesklinna tänavatel väljas märkimisväärne arv abipolitseinikke.

«Koostööleppega nähakse ette abipolitseinike tegevuse operatiivne juhtimine ja jalgsipatrullide paigutamine Kesklinna haldusterritooriumil, lähtudes kuritegevuse analüüsist ja arvestades linnaosa valitsuse ettepanekuid,» lisas Korb.

Kesklinna politseijaoskonna juhi Valter Pärna sõnul on abipolitseinikul politseilise ülesande täitmisel palju politseiametnikuga sarnaseid õiguseid.

«Abipolitseinik võib isikuid küsitleda, nõuda isikut tõendava dokumendi esitamist, kontrollida alkoholijoovet, peatada sõidukeid, isikuid kinni pidada, siseneda ja läbi vaadata valdusi ning rakendada veel mitmeid muid meetmeid,» lisas Pärn.

Turvalisuse valdkonda kureeriv Kesklinna vanema asetäitja Reena Tolmik ütles, et vabatahtlikku tööd tegevad abipolitseinikud on olnud turvalisuse tagamisel nii politseile kui linnale aastaid tänuväärseks abiks. Kesklinna valitsus tunnustab leppejärgses koostöös silmapaistvalt osalenud abipolitseinikke rahaliste või esemeliste preemiatega.

«Abipolitseinikud, kes tulevad vabast ajast ja oma perede juurest jõuluajal tänavatele linlaste turvalisust tagama, on kahtlemata tunnustust väärt ja eeskujuks meile kõigile,» lisas Tolmik.

Kesklinna politseijaoskonnas teeb vabatahtlikku tööd 43 abipolitseinikku. Abipolitseinikud osalevad politseioperatsioonides, patrullivad kesklinna tänavatel ja parkides keskmiselt 13 000 tundi aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles