Läänemere strateegia raames võib tulla ühisülikool

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läänemere-äärsed riigid.
Läänemere-äärsed riigid. Foto: Wikipedia.org

Läänemere strateegia ühe autori Christopher Beazley sõnul kavatsetakse strateegia raames luua piirkonna riikide ühine ülikool.


Strateegia raames kavatsetav Läänemere riikide ühine ülikool peaks pürgima tippülikoolide hulka ning sellega peaks tõusma ka piirkonna riikide konkurentsivõime, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Euroopa Parlamendi Rahvapartei ja Euroopa demokraatide fraktsiooni liige Christopher Beazley kinnitas, et Läänemere riigid hakkavad tulevikus senisest tihedamat koostööd tegema, millest on huvitatud nii rikkad kui ka vaesemad Läänemeremaad.

Beazley sõnul on kõikide Euroopa Liidu merede äärsed riigid selgusele jõudnud, et ükski riik pole piisavalt suur või rikas saamaks hakkama teiste sama mere äärsete riikide toetuseta.

«Kui kogukonnad, kes elavad Läänemere ümber, tahavad teha midagi näiteks saastamise vähendamiseks, on neil väga raske teha seda eraldi. Üheskoos saame kehtestada seadusi ja projekte rahastada,» selgitas ta.

Strateegia pakub koostöövõimalusi ka piirkonna julgeoleku valdkonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles