Usinad küpsetajad suudavad alati üllatada

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
22-aastane Eesti Lennuakadeemia tudeng Meryt Malleus küpsetas oma võistlustöö – piparkoogikella – ööl enne tähtaja kukkumist. Mõte, mida küpsetada, oli tal juba suvel valmis.
22-aastane Eesti Lennuakadeemia tudeng Meryt Malleus küpsetas oma võistlustöö – piparkoogikella – ööl enne tähtaja kukkumist. Mõte, mida küpsetada, oli tal juba suvel valmis. Foto: Margus Ansu

Agar pagar ahjuplaadil tegi piparkoogist taadi. Ent kui taat sai võetud ahjust, hakkas pagaril tast kahju. Kahju oli taati süüa, kahju oli taati müüa ...

Ei oskagi arvata, kas need Erika Esopi luuleread kummitavad detsembrikuus inimeste peades sama tihti kui Briti popduo Wham! 1984. aasta hitt «Last Christmas», aga kui silma rõõmustab kausitäis kaunilt glasuuritud piparkooke ning nende vürtsikas lõhn täidab toa, siis on ikkagi natuke kahju kunstiteoseid põske pista.

On juba tavaks saanud, et jõulukuul ootab Tartu Postimees küpsetada armastavate lugejate piparkoogiteoseid. Sel aastal saabus neid võistlema kuraditosin, igaüks paistis silma omalaadse lähenemise poolest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles