Jõgevamaa bussiliinidel hakatakse reisijaid loendama

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgevamaa bussiliinidel hakatakse reisijaid loendama.
Jõgevamaa bussiliinidel hakatakse reisijaid loendama. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Transpordi planeerimisele ja liikluskorraldusele spetsialiseerunud inseneribüroo Startum alustab sel nädalavahetusel Jõgevamaal ühistraspordialase uuringuga, milles selgitakse välja elanike aktiivsus ja huvi bussidega sõitmisel. Uuringu tellijaks on MTÜ Jõgevamaa Ühistranspordikeskus.

Inseneribüroo Startum projektijuhi Dago Antovi sõnul hakkavad Jõgevamaal sõitvaid busse külastama loendajad, kes registeerivad kõik peatusest sisenevad ja väljuvad reisijad, teatas Jõgevamaa ajakirjanik Jaan Lukas.

«Uuringu eesmärgiks on saada ülevaade elanike huvist bussitranspordi kasutamise vastu ja analüüsida seda ka nelja vanusegrupi kaupa. Tunneme näiteks huvi, millal sõidavad bussiga sagedamini vanurid või lapsed,» märkis Imre Antso, kes töötab samuti Startumis projektijuhina.

Bussides hakkavad töötama viis-kuus professionaalset loendajat, kes sisenevad algpeatuses ja sõidavad kaasa lõpp-peatuseni. Loendaja tunneb ära nimesildi järgi .

«Loendajate poole võib pöörduda ka erinevate ühistranspordi alaste muredega,» teatas Dago Antov.

Uuringut rahastatakse Norra ja Euroopa Majanduspiirkonna regionaalarengu toetuse summadest.

«Loodame põhjalikust uuringust saada ideid bussiliikuse kliendisõbralikumaks ja ühtlasi ökonoomsemaks korraldamiseks,» ütles MTÜ Jõgvemaa Ühistranspordikeskuse juhatuse liige Heldur Lääne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles