Matsulevitš: Venemaa kõige suurem vaenlane on NATO

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO lipu põletamine.
NATO lipu põletamine. Foto: ITAR-TASS / Scanpix.

Poliitik Tiit Matsulevitš ütles ETV saates «Vabariigi kodanikud», et Venemaa kõige suurem vaenlane on praegu NATO ning kõige paremini näitas seda Gruusia sõda.


«Paljud teised organisatsioonid osutusid siis tegutsemisvõimetuks, aga mitte NATO. Venemaa eesmärk on opereerida Euroopaga ja selle sihiga, et haakida Euroopa Ameerikast lahti,» ütles Matsulevitš.

«Selleks on Venemaal vaja lüüa kiil Euroopa Liidu riikide vahel. Eesti on siin ainult üks nüanss, aga kindlasti üsna põhimõtteline nüanss. Nõrgestades Eestit või Lätit ollakse jälle nõrgestatud Euroopa Liitu,» sõnas Matsulevitš.

Riigikogu liige Marko Mihkelson sõnas rääkides Venemaa luuretegevusest, et see on aktiviseerunud ka mujal, mitte ainult Eestis. «Mitmedki endised Vene luureteenistustes töötanud inimesed on kinnitanud, et aktiivsus viimastel aastatel on kõrgem, kui Külma sõja kõige kõrgematel hetkedel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles