Lang andis üle stipendiumid Mihkel Ilusale ja Märten Rattasepale

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eduard Wiiralti ja Marie Underi stipendiumi pälvinud Mihkel Ilus ja
Märten Rattasepp.
Eduard Wiiralti ja Marie Underi stipendiumi pälvinud Mihkel Ilus ja Märten Rattasepp. Foto: Peeter Langovits

Kultuuriminister Rein Lang andis täna üle Eduard Wiiralti stipendiumi kunstiakadeemia vabade kunstide maalimagistrandile Mihkel Ilusale ja  Marie Underi stipendiumi Tartu ülikooli filosoofiateaduskonna kirjandus- ja teatriteaduse magistrandile Märten Rattasepale.

Wiiralti stipendiumi saamiseks esitati 22 taotlust. Stipendiaadi valimisel hinnati taotlejate loomingulist tegevust ja stipendiumi kasutamise eesmärke. Mihkel Ilusa puhul tõstis komisjon esile jõulise ja isikupärase autoripositsiooni olemasolu, võimet töötada väga erinevates meediumi- ja ruumikontekstides ning julgust luua suuremastaabilisi ambitsioonikaid tervikuid.

Underi stipendiumi saamiseks esitati viis taotlust. Stipendiaadi valimisel hinnati taotleja uurimistegevust ja -teemasid ning stipendiumi kasutamise eesmärki. Märten Rattasepa puhul tõstis komisjon esile taotluse sisukat kattuvust stipendiumi eesmärkidega ning avaldatud kirjandusteaduslikke artikleid, seal hulgas Andres Ehini proosa käsitlust kogumikus «Täiskui».

Mõlemad stipendiumid on 3000 euro suurused ning nende eesmärk on edendada üliõpilaste õppe- ja loomingulist tööd ning võimaldada enesetäiendamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles